Za 60 dana nov objekat PU ,,Naša radost“ na Aleksandrovu

 

U sklopu rekonstrukcije zgrade MZ Aleksandrovo biće izgrađen nov objekat PU ,,Naša radost“. Prema rečima tehničkog direktora PU,, Naša Radost“ Veljka Vojnića, lokalna samouprava je za tu investiciju izdvojila od pet do sedam miliona dinara, a uz pomoć te investicije biće obezbeđeno šezdeset novih mesta za decu u dve grupe jaslenog uzrasta.

Prema rečima tehničkog direktora PU ,,Naša Radost“, Veljka Vojnića, izvođači radova od danas imaju rok od šezdeset dana nakon čega će se osposobiti uslovi za upis dve nove grupe od šezdesetoro dece jaslenog uzrasta. Deca iz vrtića Alisa će zajedno sa decom iz dve nove jaslene grupe u oktobru biti smeštena u nov objekat.

Iz PU ,,Naša Radost“ poručuju da se u toku leta rade brojne popravke na većini objekata čiji je ukupan broj 55 od kojih je 37 u njihovoj nadležnosti. Tehnički direktor PU,, Naša Radost“ ističe da kapaciteti u predškolkim grupama neće biti popunjeni, ali se u jaslenim grupama uočava potreba za proširenjem kapaciteta, zbog toga će i u Hajdukovu biti otvorene četiri nove jaslene grupe.

U PU ,,Naša Radost“ radi 448 zaposlenih, a ove godine ima 4.075 dece što je za 180 više nego prošle godine.