Fudbalerke Spartaka pobedile su Osijek sa 2:1

U sklopu priprema za kvalifikacije za UEFA ligu šampiona, fudbalerke Spartaka odigrale su i drugu prijateljsku utakmicu. 

        Nakon ubedljivog trijumfa u Osijeku od 5:0 protiv istoimene ekipe, golubice su, u revanšu, koji je odigran  na terenu Fudbalskog kluba Bačka 1901,  savladale šampiona Hrvatske sa 2:1. 

         Gošće su povele sa 1:0, u 19. minutu, golom Nevrkle, a Subotičanke su izjednačile rezultat na 1:1, u 27. minutu, pogotkom Marije Radojičić, koja je svojim drugim golom, u 73. minutu, obezbedila  pobedu fudbalerkama Spartaka od 2:1. 

           Na spisku Spartakovih fudbalerki,  ponovo,  se nalazi ime jedne igračice koja je ostavila dubok trag u istorij aktuelnog i prvaka Srbije.

            Radi se o Nini Dorine iz Ekvatorijalne Gvineje, koja je nastupala za golubice u sezoni 2011/2012, kada je postigla rekordnih 51 pogodaka u domaćem prvenstvu. 

              Dorine je, inače, standardna članica najbolje selekcije Ekvatorijalne Gvineje, s kojom je, pre par godina, osvojila Afrički kup nacija i ova iskusna  fudbalerka igra na poziciji centralnog napadača.