Vojput proslavio jubilej – 60 godina postojanja

Privredno društvo “Vojput doo Subotica” proslavilo je jubilej – 60 godina postojanja. Tokom dugogodišnjeg uspešnog poslovanja, ova kompanija izgradila je preko 3.000 kilometara saobraćajnica.

Vojput doo Subotica osnovan je 1962. godine, a privatizovan je 1990. godine. Poseduje sertifikate ISO u skladu sa međunarodnim standardima i raspolaže sa punktovima u sedam opština: Subotici, Somboru, Bačkoj Topoli, Senti, Novom Kneževcu, Kikindi i Zrenjaninu. Trenutno održava 1.033 kilometara državnih puteva u Bačkoj i 93,72 kilometara auto-puta od državne granice sa Mađarskom do petlje Zmajevo. Ova renomirana kompanija 2017. godine dobija novog vlasnika i direktora, Gorana Jankovića, koji je nastavio sa građenjem i očuvanjem imidža Vojputa kroz mnoga ulaganja.

Vojput u svojim redovima ima stručni kadar raznih profila koji je osposobljenim za rukovanje najsavremenijom opremom za izgradnju i održavanje saobraćajnica, a prateći evropske i svetske standarde ulaže i u savremene informacione tehnologije.

Pored uspešnog poslovanja, ova kompanija je i je društveno-odgovorna, što pokazuje kroz saradnju sa UNICEF-om. Obeležavajući 60 godina od osnivanja, Vojput odvojio je 2 miliona dinara upravo za kampanju koju sprovodi UNICEF pod nazivom “Tata, mama, mi smo sa vama”.