Vikend za nama je bio prepun razlicitih aktivnosti i nastupa hokejaša Spartaka, na domaćoj i na međunarodnoj sceni

Selekcija U8 je u subotu 07.12. odigrala turnir prvenstva Srbije u Novom Sadu na kojem su na pet utakmica ukrstili palice sa ekipama NS Stars (4:0), Partizan (1:1), Crvena Zvezda (7:0), Vojvodina (9:0) i Marbo (6:0) i uz skor od 4 pobede i 1 nerešen rezultat nastavili sa uspesima i na domaćoj sceni.

Za U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Mandić Petar, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kesejić Ivan, Mandić Marta, Novak David, Rajković Marin, Šabić Iva i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.

U Srbiji je u organizaciji Erste banke pokrenut projekat „Baby Kids Hokej“, na koji se prijavilo ukupno 5 klubova iz naše države (Spartak, Crvena Zvezda, NS Stars, Vojvodina i Partizan), i ideja je da na njemu svoje prve utakmice odigraju najmlađi članovi svakog od klubova, koji su još uvek u školici hokeja/školici klizanja, dečaci rođeni 2013. i devojčice rođene 2012., i mlađi. Koordinator i pokretač ovog takmičenja je Vojin Koljenšić iz Beograda, dugogodišnji hokejaški radnik i trener, a prvi turnir je bio zakazan za 08.12. (nedelja) u Subotici. Kako je po kalendaru takmičenja Crvena Zvezda bila slobodna, na našem Gradskom klizalištu se u zakazano vreme pojavila samo ekipa Vojvodine, dok Partizan i NS Stars nisu došli. I pored toga, organizovano je lepo sportsko druženje, deca su odigrala po 3 međusobne utakmice (domaćin je doveo nekoliko dodatnih igrača) i sigurno su najmčađi uživali u ovom danu.

Za selekciju U7 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Mandić Marta, Marko Mateo, Rajković Marin, Piuković Roko, Ivanković Marijan, Ivanković Jakov, Brestovac Tara, Stanojević Jana i Glogovac Momčilo. Treneri: Cindel Norbert i Michelle Cox.

Selekcija U14 je u subotu 07.12. u Budimpešti odigrala važnu utakmicu protiv ekipe KMH Warriors u sklopu B prvensta Mađarske, u kojem nastupaju u fuziji sa HC Kiškoroš, i zabeležili važnu pobedu rezultatom 6:4 (2:1 3:2 1:1), čime su ostali na 9. mestu na tabeli (od ukupno 21 ekipe) i sa realnim šansama za ulazak u play off u drugom delu sezone. Za ekipu U14 od igrača iz Subotice su nastupili: Benčić Anastasija, Sekulić Elena, Janković Ognjen, Temunović Vanja, Milodanović Ana, Vučinić Vasilije, Stantić Sara, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U12 je u nedelju 08.12. u Budimpešti odigrala utakmicu u sklopu B prvenstva Mađarske, u kojem takođe nastupamo u fuziji za HC Kiskoros, i zabeležili su novu prvenstvenu pobedu protiv ekipe Karpati Farkasok 7:0 (1:0 2:0 4:0), čime je nastavljen 100% niz u dosadašnjem delu takmičenja i prvo mesto na tabeli. Za U12 od igrača iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja i Bem Karlo.

Kao šlag na tortu sportskog vikenda subotičkih hokejaša bila je utakmica sa ekipom iz Čikaga, čiji trener je Nenad Raković (bivši hokejaš C.Zvezde i reprezentacije Srbije), a koji tamo radi kao trener. Njegova kombinovana ekipa, sa igračima iz SAD, iz Slovačke i iz Novog Sada (NS Stars) je izašla na megdan subotičkim hokejašima (uzrast U14) u nedelju 08.12. od 20.30h. Tokom celog meča domaći hokejaši/ice su pokazali kvalitetniju igru i golovima u pravim trenucima prosto „oduvali“ gostujuću ekipu, koja nije mogla da se snađe na „otvorenom“ klizalištu u Subotici. Zaslužena pobeda je pripala HK Spartak rezultatom 8:1 (2:0 2:0 4:1). Sve u svemu, izuzetno lepo i zanimljivo druženje, fenomenalno sportsko iskustvo za sve učesnike.

HK Spartak je nastupio sa čak 4 pune postave i 2 golmana, a plavo beli dres su branili: Penava Veljko, Đukanović Luka, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Milodanović Ana, Kuntić David, Janković Ognjen, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Popov Jovana, Kujundžić Nikola, Rac Sabo Hanna, Gubičak Leon i Marton Leon. Treneri: Michelle Cox i Cindel Norbert.

Narednog vikenda, od 13.12 -15.12. u Subotici se održava turnir JHL takmičenja, za selekcije U12, U15 i U18, na kojem će učestvovati ekipe HK Siscia/Sisak, HK Vukovi/Sarajevo HK Vojvodina/Novi Sad i HK Spartak/Subotica. Ulaz na sve utakmice je besplatan.