уторак , 27 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Licitacija državnog zemljišta počinje sutra

Licitacija državnog zemljišta počinje sutra

Za javno nadmetanje za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje će biti održano u sredu, četvrtak i petak, podneto je 222 prijave. Cena po hektaru zemlje se kreće u rasponu od 1500 do 23.000 dinara u zavisnosti od kvaliteta i položaja zemljišta.

Ukupna površina predviđena za licitaciju po aktuelnom pozivu za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je oko 3700 hektara u svih 11 katastarskih opština na području grada Subotice. Ove godine omogućen je i dugogodišnji zakup te je interesovanje poljoprivrednika bilo veće u odnosu na prethodne godine jer su se poljoprivrednici sada prijavljivali i za zakup zemljišta u severnom delu grada za koje ranije nije bilo zainteresovanih zbog lošijeg kvaliteta zemlje i kratkoročnog zakupa. Za javno nadmetanje je podneto ukupno 222 prijave.

Poljoprivrednici su najviše zainteresovani za parcele od prve do treće klase poljoprivrednog zemljišta. Početna cena hektara zemljišta koje se daje u zakup određena je na osnovu položaja i kvaliteta.

Licitacija državnog zemljišta će biti održana sutra, prekosutra i u petak od 9 časova u Novoj opštini, po rasporedu predviđenom u oglasu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Problemi radnika

Problemi radnika ove godine, kažu iz Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice, razlikuju se od dosadašnjih, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *