Uskoro dva nova igrališta iz donacije

Za oko mesec dana mališani u Mz „Dudova šuma“ i „Kertvaroš“ dobiće nova, moderna igrališta koje gradu poklanja kompanija „Vojput“, dok će u naredna dva meseca u 8 mesnih zajednica grad uraditi upodobljavanje igrališta kako bi sva dečija igrališta bila u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

U toku su radovi na pripremi terena za izgradnju igrališta u Šumskoj ulici u MZ „Dudova šuma“. Igralište će na ovom mestu biti izgrađeno i opremljeno zahvaljujući sredstvima koje je donirala kompanija „Vojput“, a grad je izabrao dve lokacije na kojima će biti izgrađena nova, moderna igrališta veličine po 300 m2. Drugo igralište koje će biti urađeno zahvaljujući donaciji „Vojputa““ biće u MZ „Kertvaroš“ gde će postojeće igralište biti modernizovano. Oba igrališta imaće tartan podloge i najmoderniju opremu koja će imati sve neophodne sertifikate usklađene sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta. Na igralištu će biti: multifunkcionalni tobogan, 2 ljuljaške, 2 njihalice, 2 klackalice i vrtešku, a završetak radova se očekuje za oko meseca dana.

Svake godine Grad izdvaja određena novčana sredstva za kapitalno održavanje igrališta, a iz ovog budžeta se radi i na upodobljavanju igrališta kako bi se uskladila sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta. U naredna 2 meseca će u 8 mesnih zajednica biti urađen ovaj posao i to u mesnim zajednicama: „Čantavir, „Bačko Dušanovo“, „Bikovo“, „Kelebija“, „Novo selo“, „Kertvaroš“, „Ker“ i „Peščara“.

Za kapitalno održavanje dečijih igrališta iz budžeta grada za ovu godinu opredeljeno je 10 miliona dinara.