Uručeni ugovori bespovratnih sredstva predstavnicima gradova

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su danas ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih institucija i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je nakon usvajanja rebalansa pokrajinskog budzeta, Pokrajina u veoma kratkom roku uspela da raspiše konkurse za dodelu ovih sredstava i da su, svega tri dana nakon zaključenja konkursa pripremljeni današnji ugovori, vredni blizu 800 miliona dinara. Mirović je poručio korisnicima ovih bespovratnih sredstava da i oni budu što efikasniji u krajnjoj realizaciji projekata, kao i da na vreme pripremaju projekte za novi konkurs koji će biti raspisan ili krajem ove, ili na samom početku naredne godine.

Predsednik Pokrajinske vlade je još rekao da je Pokrajina za proteklih godinu dana obezbedila sredstva za niz projekata u 44 od 45 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine. Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalne zaštite.