Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Dodelom plaketa dobrovoljnim davaocima krvi koji su ostvarili pravo na priznanje za 35, 50, 75, 100 i više od 100 puta datu krv, kao i kolektivima dobitnicima plakete „Široko srce“, Gradska organizacija Crvenog krsta obeležila je juče Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Pravo na priznanje za 35 datu krv ostvarila su 33 davaoca, 28 je onih koji su 50 puta dali krv, pet građana dobilo je priznanje za 75 puta datu krv, dok je bilo dvoje onih koji su čak 100 puta dali krv. Priznanje “Široko srce” koje se dodeljuje kolektivima kao najhumanija škola dobila je Medicinska škola, od visokoškolskih ustanova Ekonomski fakultet, kompanija “Inspira grupa” i MZ Čantavir, koja je iz godine u godinu nosilac ovog priznanja u kategoriji naseljenih mesta. Priznanja im je uručio gradonačelnik Stevan Bakić.

U ime Gradske organizacije Crvenog krsta prisutnima se obratila zamenica sekretara ove organizacije, dr Lidija Segedinčev koja se zahvalila Gradu Subotici na podršci, te poveravanju davalaštva krvi kao javnog ovlašćenja.

Načelnica Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice, dr Anastazija Mrđa, zahvalila se dobrovoljnim davaocima te podsetila da subotička transfuzija ove godine, obeležava jubilej-70 godina postojanja.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. jun, ove godine obeležen je pod sloganom “Bez davalaca krvi, životu su ruke vezane”