U toku radovi na asfaltiranju Ljermontove ulice

U toku su radovi na asfaltiranju Ljermontove ulice u MZ „Makova sedmica“ vredni 55 miliona dinara, a ova ulica je jedna od 8 ulica čija će izgradnja biti finansirana sredstvima dobijenim od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Pokrajinske vlade u visini od 150 miliona dinara.

Sredstva u visini od 150 miliona koriste se za izgradnju kolovoza u Školskoj ulici u MZ „Hajdukovo“, Borisa Kidriča u Čantaviru, Cvetnoj ulici u Malom Radanovcu koje su završene. Trenutno se izbvode radovi u Ljermontovoj ulici u dužini od 1,6 km i širine 5 metara, a paralelno sa ovim, radovi se izvode i u ulici Ernesta Kuna u MZ „Železničko naselje“, delu Josipa Zelića u MZ „Aleksandrovo“ i matka Vukovića u Donjem Tavnkutu. Nakon završetka ovih radova počeće izgradnja kolovoza u delu ulice Jovana Mikića do Celjske ulice, najavio je gradonačelnik Stevan Bakić prilikom obilaska radova u Ljermontovoj ulici.

Iz gradskog budžeta za ovu godinu je opredeljeno 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u 7 ulica u dužini od 2,8 km. Do sada su urađene Užička i ulica Pere Tumbas Haje u Mz „Ker“ kao i ulice Jožefa Atile i Nikole Kujundžića u MZ „Centar 2“. Završeni su radovi na proširenju ulice Milutina Uskokovića, a započeti u ulici 51. Divizije.

Kako je gradonačelnik danas rekao, sve ulice u gradu koje su devastirane usled velike frekvencije kamiona koji su angažovani na izgradnji brze pruge, nakon završetka projekta izgradnje biće rehabilitovane. Gradonačelnik je danas izjavio i da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kolovoza u 21 ulici nakon čega će Grad moći da konkuriše kod viših nivoa vlasti za dodatna sredstva.