U toku konkurs za privredne subjekte u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“

Lokalna samouprava u okviru projekta “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji” raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada. Za ovu namenu obezbeđeno je 25 miliona dinara, a cilj je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima.

Nastavljen je pozitivni trend koji je Subotica imala i u prethodnoj godini kako bi omogućili sugrađanima da se što bolje pripreme za predstojeći period i spremno dočekaju energetske udare ukoliko ih bude bilo na tržištu, rekao je Radoslav Vukelić, sekretar za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj. Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Subotice, dodao je Vukelić.

Koncept konkursa ovoga puta je nešto drugačiji, odnosno, u toku sledeće nedelje biće doneta preliminarna lista privrednih subjekata, objašnjava Vukelić i dodaje da je taj presek neophodan kako bi se nastavilo sa drugim delom konkursa koji bi trebalo da bude raspisan za stanovništvo.

Javni poziv će trajati do utroška sredstava, a najduže do 30. novembra. Za sve dodatne infomacije zainteresovana lica se mogu obratiti na broj telefona: 626-790 ili putem mejla: [email protected].