Oštećene ulice biće obnovljene nakon završetka radova na izgradnji brze pruge

Da li će i kada biti obnovljene ulice koje su zbog izgradnje pruge Beograd – Budimpešta sada izuzetno prometne i oštećene, bila je jedna od tema na današnjoj 40. sednici Skupštine grada. Da su ulice u lošem stanju za skupštinskom govornicom iznela je opozicija, a iz redova vlasti kažu da će izvođači nakon završetka radova ulice morati da vrate u prvobitno stanje, na šta ih obavezuje i ugovor.

Izmene plana poslovanja JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, na osnovu koje će biti izgrađene nove ulice, dovele su do rasprave među odbornicima o tome kakvo je stanje kolovoza koje teška teretna vozila koriste u toku izgradnje pruge Beograd – Budimpešta.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Imrea Kerna, u Subotici oštećenih ulica ima, ali svaka koja je tokom izgradnje pruge oštećena, biće vraćena u prvobitno stanje.

Kern je rekao i da se nada da će podvožnjak u Maksima Gorkog biti završen u predviđenom roku, nakon čega bi trebalo uslediti zatvaranje i rušenje Majšanskog mosta.

Odbornici su između ostalog usvojili i Odluku o proširenju Slobodne zone na teritoriju Kanjiže i dali saglasnost na povećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“.