U subotu početak pozorišne sezone u Dečjem pozorištu

U subotu počinje nova pozorišna sezona u Dečjem pozorištu. I ove godine za naše najmlađe sugrađane u ovoj ustanovi kulture pripremaju 7 novih predstava.

U toku su poslednje pripreme za početak pozorišne sezone u Dečjem pozorištu. Osim oslikavanja ulaza, privode se kraju i radovi na izgradnji protivpožarnog izlaza koje finansira grad Subotica. Nova pozorišna sezona počinje u subotu u 11 časova.

Kako najavljuju iz Dečjeg pozorišta, naredne nedelje će na repertoaru biti predstava za koju vlada veliko interesovanje, a publika retko ima priliku da je gleda. Radi se o predstavi “Tom Sojer” koja je namenjena najširoj publici. Jednu od uloga u ovoj predstavi tumači Marko Vujević koji je student 2. godine glume te često nije u Subotici i to je razlog zašto se predstava igra retko, objašnjava direktorka pozorišta.

Najmlađu pozorišnu publiku u novoj sezoni očekuje 6 premijera među kojima su i “Lavić kraljević” rađen po motivima “Kralja lavova”, “Pipi Duga Čarapa”, “Beskrajni snovi” i druge. U okviru teatra u pelena u novoj sezoni biće izvedena jedna nova predstava. Dečje pozorište Subotica u novoj pozorišnoj sezoni ima u planu i gostovanja na više festivala.

Iz Dečjeg pozorišta napominju da svi roditelji koji prvi put dovedu svoju bebu na predstavu u okviru Teatra u pelena, subotom u 17 časova imaju besplatan ulaz na predstavu, a na ovaj način iz Pozorišta žele da požele dobrodošlicu svojoj novoj publici.