„Dan pešačenja u Srbiji“

U organizaciji planinarskih klubova, a pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 14. septembra, na 75 lokacija u našoj zemlji održaće se „Dan pešačenja“.

To je sportsko rekreativna manifestacija čiji cilj je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u našoj zemlji.

Ova manifestacija u Srbiji održava se od 2014. godine, a u Subotici, u organizaciji Planinarsko sportskog kluba „Spartak“ , u subotu, će se održati po drugi put.

Prošle godine u „Dan pešačenja u Srbiji“ u našem gradu uključilo se preko hiljadu Subotičana, a organizatori se nadaju da će ove godine ta brojka biti znatno veća, pogotovo što nije neophodno da se prepešači cela staza, već građani uvek mogu da odustanu i da se vrate nazad, a duž cele staze nalaziće se mobilne ekipe „Crvenog krsta“, koje će se brinuti o šetačima.