U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi “Humani Božić”

Crveni krst Subotice u subotu organizuje tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi “Humani Božić” pod sloganom “U mesecu darivanja daj ono najvažnije- krv”.

Ove subote od 9-12 časova na prostoru Galerije Otvorenog univerziteta Crveni krst Subotice organizuje tradicionalnu akciju “Humani Božić”. Akciju sprovode u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice i Udruženjem pčelara “Pčela” koje će obezbediti zahvalni slatki doručak za sve dobrovoljne davaoce krvi. Osim toga, svu decu dobrovoljnih davalaca krvi očekuje Deda Mraz sa poklonima.

Iz Crvenog krsta podsećaju da akcije dobrovoljnog davanja krvi nisu okupljanja građana već neophodan preduslov za funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite i moraju se neizostavno održavati u kontinuitetu kako bi se obezbedile stabilne rezerve krvi. Dobrovoljni davaoci krvi mogu biti svi punoletni građani koji se osećaju zdravima.

Iz Crvenog krsta napominju da bolesti ne prestaju i da su upravo zahvaljujući zalihama krvi neki ljudi i dalje sa svojim najmilijima.