U Subotici prošle godine izdato 710 građevinskih dozvola

Tokom prošle godine zaključno sa novembrom, u Subotici je ukupno izdato 710 građevinskih dozvola, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najviše dozvola izdato je za zgrade, dok se na drugom mestu nalaze dozvole za uvođenje instalacija.

U 2023. godini za zgrade je izdato 592 dozvole, od toga za stambele zgrade 485, a nestambene 107 i to najviše za poslovne zgrade – 24 i 30 za industrijske zgrade i skladišta. Za uvođenje istalacija izdato je 390 dozvola, a za novogradnju ukupno 222, od toga za zgrade 112, pokazuju podaci RZS.

Samo u novembru prošle godine u Subotici je izdata 71 građevinska dozvola, a najviše za zgrade – 48. Od tog broja 31 dozvola za uvođenje instalacija, samo 11 za novogradnju i to za stambene zgrade 9. Za poslovne, industrijske, trgovinske zgrade i skladišta, kao i za kulturno umetničku delatnost ukupno je izdato 7 dozvola. Istog meseca, šest građevinskih dozvola izdato je za saobraćajnu infrastrukturu i 15 za cevovode, komunikacione i električne vodove.

Podaci pokazuju i to da nije izdata ni jedna građevinska dozvola za novogradnju koja se odnosi na zgrade vrtića, škola, zdravstvenih ustanova, sportskih dvorana, muzeja, biblioteka ili zgrada za obavljanje verskih obreda.