U Subotici je podeljeno 2300 trećih doza vakcina

U protekle dve nedelje u Subotici je podeljeno 2300 trećih doza vakcina protiv kovida-19. U Domu zdravlja kažu da se svakodnevno za treću dozu cepiva javi između 200 i 250 Subotičana.

Primanje treće doze vakcine protiv infekcije kovid-19 u našem gradu je omogućeno od 18. avgusta na punktu za vakcinaciju u Novoj opštini. Sugrađani koji su odlučili da prime treću dozu cepiva smatraju da je to način da se dodatno zaštite od korona virusa, ali ističu da je to ujedno i način da zaštite pre svega svoje porodice, a onda i širu okolinu.

U proteklih 14 dana, od kada je omogućeno davanje treće doze cepiva protiv korona virusa, u našem gradu je podeljeno 2300 trećih doza. Podaci iz Doma zdravlja pokazuju da je najveće interesovanje za Sinofarm, potom slede Fajzer i Sputnjik V. Subotičani se u najvećem broju odlučuju da treću dozu prime od istog proizvođača.

Iz Doma zdravlja podsećaju da je osnovni uslov za primanje treće doze vakcine da je prošlo 180 dana od prijema druge doze, te pozivaju sugrađane koji ispunjavaju ovaj uslov da se jave na punkt za vakcinaciju u Novoj opštini bez obzira da li su dobili poruku od eUprave. Subotičanima su za treću dozu na raspolaganju: Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V.