U Eko centru na Paliću održana je otvarajuća konferencija projekta “Inputrans”

U Eko centru na Paliću održana je otvarajuća konferencija projekta “Inputrans” čiji je glavni cilj izrada projektno-tehničke dokumentacije i određivanje položaja budućeg železničkog logističkog centra koji će omogućiti firmama kombinovani prevoz robe.

prekogranični IPA projekat Mađarska-Srbija “Poboljšanje usluga javnog prevoza u prekograničnom regionu integrisanjrem modusa javnog prevoza, razvojem železničke infrastrukture i harmonizacijom transportnih procesa”, čiji je akronim “Inputrans” okuplja 5 partnera među kjima je vodeći mađarski grad Kiškunhalaš. Jedan od partnera na projketu je i Subotica koja će za implementaciju projekta dobiti oko 280.000 evra. Projektom će biti obuhvaćen drumski i železnički saobraćaj u okviru čega će biti izrađena projektno-tehnička dokumentacija za intermodularni logistički centar u našem gradu. Projektom je predviđeno i postavljanje dve interaktivne table na glavnoj autobuskoj i na Železničkoj stanici koje će prikazivati red vožnje u realnom vremenu, kao i turističke sadržaje u naešm gradu.

Zamenik gradonačelnika Imre Kern je istakao na otvarajućoj konferenciji ovog projekta da je ovaj projekat prateći velikim infrastrukturnim projektima u našem gradu, te istakao da će završetkom izgradnje pruge i sa novim logističkim centrom Subotica postati čvorište pružnih tokova.

Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor je rekao da je izgradnja železničkog logističkog centra od izuzetnog značaja za razvoj privrede u Subotici.

Projekat će trajati 18 meseci, a ukupan budžet je oko 1,3 miliona eura. Partneri na projektu su: Gradska samouprava Kiškunhalaš, “Infrastruktura železnice Srbije”, Naučni institut saobraćaja Nonprofitno d.o.o. Iz Budimpešte, Grad Subotica i Regionalna egncija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Alma Mons iz Novog Sada.