U petak 22. decembra humanitarna akcija „Za Sofijin siguran korak“

U petak u 12 časova će u Dečijem pozorištu biti održana humanitarna predstava „Za Sofijin siguran korak“ koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za malu Sofiju Bančević. Predstava je deo projekta Štitiš me, štitim te“ koji sprovodi Udruženje „Mladi i igra“.

Jedna od aktivnosti u okviru projekta „Štitiš me- štitim te“ koji promoviše lutkarstvo i ekologiju, je i humanitarna lutkarska predstava koju će izvesti deca iz pozorišne trupe „Koračko“. Predstava će biti odigrana u petak na sceni Dečijeg pozorišta od 12 časova, a sav prihod koji bude prikupljen biće uplaćen na računa Fondacije „Budi human“ za našu malu sugrađanku Sofiju Bančević.

Akciji se pridružila i Akademija za korektivnu gimnastiku „Korak“ koja će istog dana organizovati besplatne preglede stopala za sve zainteresovane u periodu od 10-12 časova.Akademija se nalazi na adresi Đure Đakovića br. 2, a svi koji su u mogućnosti moći će i na ovoj lokaciji da ostave prilog za Sofiju.

Sofiji su sredstva potrebna za neurorehabilitaciju robotikom, banjsku rehabilitaciju, fizikalne terapije, specijalističke i dijagnostičke preglede, obuke za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, lekove i suplemente.

Sugrađani koji nisu u prilici da učestvuju u humanitarnoj akciji u petak, Sofiji mogu pomoći slanjem SMS poruke na 1542 na 3030 ili uplatom na neki od računa koji se nalazi na stranici Fondacije „Budi human“ – za Sofijin siguran korak.