U OŠ „Ivan Goran Kovačić“ 90 đaka prvaka

U prvi razred u novoj školskoj godini u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ krenuće 90 đaka, a u ovoj obrazovnoj ustanovi je tokom letnjeg raspusta zanovljen deo školskog nameštaja, kupljeni su novi računari dok su školski toaleti priključeni na nove vodovodne instalacije.

Školska godina počinje za dva dana kada će 90 mališana započeti svoje osnovnoškolsko obrazovanje u OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Ukupno će biti 4 odeljenja prvaka i to 3 na srpskom i 1 na mađarskom nastavnom jeziku.

Tokom letnjeg raspusta u školi su instalirane nove vodovodne instalacije, u jednoj učionici su zanovljene školske klupe i stolice, a informatički kabinet je dobio nove računare. Radove u školskoj zgradi finansirao je Grad Subotica, dok je nov nameštaj nabavaljen putem projekta koji je finansirao Mađarski nacionalni savet.

U novoj školskoj godini škola nastavlja sprovođenje projekta socio- emocionalno učenje, nastavlja se i edukativna radionica grčkog jezika, projekat „Zdrava hrana svakog dana“ ove godine obuhvatiće učenike 4. razreda, a škola je dobila i sredstva za sprovođenje projekta „Tvoje znanje menja svet“. U planu je i učešće u međunardnim projektima kao i međunarodna razmena učenika i nastavnika, a odmah na početku školske godine biće realizovan projekat „Deci Kosmeta sa osmehom- zajedno u školskim klupama“ putem kojeg deca sa Kosmeta borave kod drugara iz Subotice 10 dana.