U nedelju akcija sadnje u Starom Žedniku

U nedelju će biti održana akcija sadnje u Starom Žedniku, kada će biti posađeno preko 400 sadnica jasena i javora. Predviđeno je da se učesnici u 10.30 časova okupe u centru Starog Žednika, ispred prostorija vatrogasnog društva.

Nakon uspešne akcije pretvaranja divlje deponije u Novom Žedniku u ekološki značajniju, ali i vizuelno atraktivniju površinu, Udruženje građana „Zelena oaza Subotica“ u nedelju sprovodi novu akciju koja ima za cilj oplemenjivanje životne sredine. Članovi Udruženja, meštani Žednika, brojni volonteri, prijatelji i sponzori akcije jesenas su na ovoj površini zasadili preko 750 mladih sadnica. Akcija se sprovodi u saradnji sa subotičkim kompanijama i Mesnom zajednicom Stari Žednik.

Iz Udruženja građana „Zelena oaza Subotica“ objašnjavaju da su u saradnji sa subotičkim IT klasterom i drugim subotičkim kompanijama dogovorili kontinuitet akcija od jeseni i podizanje preko 120 km nedostajućih drvoreda tzv. vetrozaštitnih pojaseva uz lokalne i regionalne putne pravce na teritoriji grada Subotica i u onim sredinama gde je to moguće i gde postoje parcele za pošumljavanje. Organizatori su pozvali Subotičane, Žedničane ali i sve zainteresovane iz okolnih mesta da se pridruže akciji u nedelju, a ujedno su apelovali da svako ko je u mogućnosti sa sobom ponese ašov ili lopatu za rad.