U hotelu Glorija, danas, je održana svečanost uručenja priznanja najboljim trenerima

U hotelu Glorija, danas, je održana svečanost, na kojoj je sportska redakcija  Radio televizije  Yu eco , po 19-ti put, uručila priznanja najboljim trenerima na lokalnom i saveznom nivou za rezultate postignute u 2016. godini.

Priznanje za najboljeg trenera na lokalnom nivou otišlo je u ruke Stipana Verta, koji je, i ove godine, sa Klubom  dizača tegova Spartak,  osvojio titulu državnog prvaka, a imao je i niz zapaženih rezultata, kao selektor, sa našim najboljim nacionalnim timon.

Laskavi epitet najboljeg trenera na saveznom nivou, prema očekivanjima, pripao je Sretenu Damnjanoviću, treneru Rvačkog kluba Spartak i saveznom selektoru seniorske rvačke reprezentacije Srbije, čiji takmičar Davor Štefanek je osvojio prvu zlatnu medalju za našu zemlju, i to u kategoriji do 66 kilograma,  na letnjim Olimpijskim  igrama u Riju.

U 2016. godini trener koji je imao najbolje rezultate bio je Dušan Alimpijević,  strateg košarkaša Spartaka, koji su, prošle godine, sačuvali status prvoligaša, a ove godine, posle više od dve decenije pauze, opet, su se našli u završnici domaćeg Kupa i, još uvek, se bore za plasman u Super ligu.

Za najboljeg mladog trenera proglašen je Nedanja Andrić, trener vaterpolista Spartak Prozivke, koji su se plasirali u Prvu B saveznu ligu, gde, kao najmlađa ekipa, čvrwto drže vicešampionsku poziciju.

Posebno priznanje pripalo je Andreju Černišovu, šefu stručnog štaba Fudbalskog kluba Spartak, čoveku koji je, slobodno možemo reći, preporodio ekipu plavih golubova, koja ne samo da je sačuvala status superligaša, već važi za jednog od najozbiljnijih konkurenata za plasman u plej-of.

Ovaj stručnjak, koji je u Suboticu došao iz Rusije, svakako, je najzaslužniji za to što se o Fudbalskom  klubu  Spartak govori kao o najprijatnijem iznenađenju u ovogodišnjem prvenstvu Super lige.

Još jednom fudbalskom stručnjaku uručeno je posebno priznanje, a to je naš sugrađanin  Tomislav Sivić, koji je mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije doi 21 godine starosti odveo na predstojeće Prvenstvo Evrope u Poljskoj, sa čime je nastavljen niz odličnih rezultata jedne sjajne mlade genreracije.

Iako Tomislav Sivić naše momke neće predvoditi na šampionatu Starog kontinenta, pošto se, sada, nalazi na čelu mađarskog Mezekevešda, ovo posebno  priznanje , zasluženo, je otišlo u  njegove ruke.

Za vrhunske rezultate, koje je,  u protekle dve godine, postigla seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije, specijalno priznanje uručeno je saveznom selektoru Dejanu Saviću, koji je blistavu igračku karijeru, zamenio izuzetno uspešnom trenenrskom karijerom.

Na današnjoj ceremoniji svečanog proglašenja najboljih trenera u 2016. godini, u organizaciji RTV Yu eco, prikazan je kratak film o svim nagrađenim trenerima, a plakete, priznanja i skromne poklone svim laureatima uručila je Danijela Pinter, urednica sportske redakcije naše medijske kuće.