U Čantaviru otvoreno mobilno reciklažno dvorište

U Čantaviru je juče otvoreno mobilno reciklažno dvorište koje će omogućiti meštanima ove mesne zajednice da na licu mesta obavljaju primarnu selekciju otpada.

Mobilni centar za sakupljanje komunalnog otpada postavljen je u Čantaviru na adresi Maršala Tita 35, a građani će imati mogućnost da u njega odlažu selektovan otpad i da se na moderan način još bolje upoznaju sa primarnom selekcijom otpada, istakao je direktor Regionalne deponije, Gligor Gelert.

Iz mesne zajednice „Čantavir“ ističu da je pravi momenat za postavljanje mobilnog reciklažnog kontejnera jer je nedavno u njihovoj mesnoj zajednici organizovano sistemsko sakupljanje i odnošenje komunalnog otpada, pa će na ovaj način građani imati priliku da se bolje upoznaju sa sistemom selekcije otpada.

Sredstva za nabavku mobilnog reciklažnog dvorišta obezbedio je grad iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u visini od 4,5 miliona dinara. Kako je istakla članica GV zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoj, Čila Goli, mobilno reciklažno dvorište treba da omogući sugrađanima kojima reciklažni centri u Kanjiži, Bikovu, Senti i Bačkoj Topoli nisu blizu

U planu je da se do kraja godine na teritoriji celog grada uvede dvokantni sistem, a JKP „Čistoća i zelenilo“ će uzeti dugoročni kredit u iznosu od 410 miliona dinara za nabavku dodatnih vozila za sakupljanje otpada, a u planu je zapošljavanje još10 radnika kako bi sistem u potpunosti zaživeo.