Tržnica Subotice je prodavcima na Buvljaku dala dvadeset odsto popusta na zakup

Prema rečima zakupaca, osetan je pad prodaje na Buvljaku u proteklom periodu. Tokom prošlog meseca, Tržnica Subotice je prodavcima na Buvljaku dala dvadeset odsto popusta na zakup. Na taj način želeli su da izađu u susret svojim zakupcima zbog epidemije korona virusa.

Boro Brešćanski radi na Buvljaku skoro trideset godina. Kako kaže, većina kupaca je iz inostranstva, najviše iz Mađarske, Hrvatske i Rumunije, te prodaja usled epidemije korona virusom ide slabije. Istakao je da se dok rade štite maskama i dezinfikuju ruke. Isto tako, skreću pažnju kupcima da je potrebno da se čuvaju.

Tržnica Subotice je prodavcima izašla u susret u vidu popusta na zakup još od proleća. Tokom proteklih meseci, popust je iznosio i do 50 odsto. U novembru mesecu, zakupci su imali popust od 20 odsto, rekla je Marina Čović, saradnica za odnose sa javnošću Tržnice. Dodala je, takođe, da je ponuda prilagođena trenutnim potrebama kupaca.

Od početka pandemije, na svim pijacama Tržnice, sprovode se mere prevencije i iz ovog preduzeća apeluju na sve zakupce i kupce da nose zaštitne maske, drže određenu socijalnu distancu jer na taj način štite i sebe i druge.