Carinici otkrili dupli bunker pun heroina i cigareta

U saradnji sa policijom, carinici su uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta, skrivenih u duplom bunkeru autobusa na izlazu graničnog prelaza „Horgoš“.

Heroin i cigarete su otkriveni kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus sa šest vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji AP KiM – Švajcarska.

Pošto su u vozilima istog prevoznika carinici u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih meseci, postojala je realna mogućnost da će u nekom od narednih navrata doći do pokušaja krijumčarenja još neke robe.

Želevši da provere svoju pretpostavku, carinici su autobus uputili na detaljnu kontrolu skenerom kada je potvrđeno da su bili u pravu.

Naime, slika sa skenera je ukazala na postojanje specijalnog, duplog bunkera namenjenog za krijumčarenje koji je bio smešten u podu, između prednjih točkova autobusa. Specifično je i to što su konture na snimku skenera ukazivale na postojanje dva odvojena bunkera, od čega je jedan trebalo da bude paravan za drugi.

Carinici su potom otvorili prvi bunker i u njemu zatekli 120 boksova cigareta raznih marki, da bi iza njega uočili drvenu prepreku ispred koje je bio posut biber u zrnu, pretpostavlja se sa namerom da od dalje kontrole odvrati službenog psa.

Uklonivši ovu drvenu pregradu, pred carinicima se ukazao prostor obložen stiroporom u koji je bilo smešteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

Nakon što su droga i cigarete otkriveni, o svemu su obavešteni policija i tužilaštvo, dok je vozač autobusa za vreme detaljne kontrole i nakon otkrivanja ovog krivičnog dela, bio potpuno smiren.

Ovom prilikom policija je uhapsila šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.