Takmičenje u vožnji zaprega

 

U toku vikenda na terenima Ergele ,,Kelebija“ održano je prvo kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega za seniore i juniore. Prvo kolo prvenstva održano je je organizaciji Saveza za konjički sport, a u saradnji sa Ergelom ,,Bunford“ i kompanijom Masterplast. U konkurenciji juniora vozača zaprega pobednik je Nikola Cvjetićanin iz KK ,,Impuls“ iz Novog Sada. U ukupnom plasmanu pobednica I kola Otvprenog prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega je Tereza Keresteš, drugo mesto osvojio je Oliver Bunford, a na trećem mestu bio Milan Gaković.

Prvo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u vožnji dvoprega trajalo je dva dana za kategorije seniora i juniora. Discipline u kojima su se nadmetali takmičari bile su dresurna vožnja, vožnja preciznosti i maratonska vožnja. Organizacija prvenstva pripada savezu za konjički sport Srbije za Olimpijske i fei discipline, a prvo kolo je bilo organizovano u tehničkoj organizaciji ergele ,,Bunford“.

Prema rečima Tivadara Bunforda, suvlasnika ergele ,,Bunford“, konjički sportovi su veoma zanimljivi, lepi i skupi, a organizacija takmičenja predstavlja čast i zadovoljstvo koje je ergela ,,Bunford“ imala ove godine kao domaćin prvog kola.

Od ukupno pet kola prvenstva prvo i završno biće održano na ergeli ,,Kelebija“. Završno kolo zakazano je za 21. i 22..oktobra u organizaciji KK ,,Favory“, a drugo kolo biće održano 17. juna na ergeli ,,Stari Tamiš“ u Starom Tamišu kraj Pančeva. Svetsko prvenstvo održaće se ove godine u Sloveniji u Lipici.