Gradska smotra u pružanju prve pomoći

 

U sklopu obeležavanja nedelje Crvenog krsta u toku vikenda je u centru grada organizovana Gradska smotra u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju oboljenja i stanja. U takmičenju je učestvovalo deset ekipa, a gosti su bili takmičari iz Crne Gore, Mađarske i Kragujevca.

 

Aleksandra Petrić je volonterka Crvenog krsta u Subotici, ima osamnaest godina, a već četiri godine se takmiči i iza sebe ima tri gradska, dva pokrajinska i jedno državno takmičenje. Aleksandra nam je rekla da je motiviše ljubav ka prvoj pomoći koju bi trebalo svako da zna.

Prema rečima dr Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta u Subotici, deset poligona je bilo namenjeno za 10 ekipa koje su učestvovale na ovogodišnjem takmičenju. Ekipe su se naizmenično smenjivale na svakih deset minuta, a poligoni su bili podeljeni na po pet zabavnih i pet radnih poligona.

 

Na Gradskoj smotri je učestvovalo oko dvestotine volontera Crvenog krsta, a najuspešnije pobedničke ekipe Omladine i Podmlatka predstavljaće ovu Gradsku organizaciju na ovogodišnjm Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje će biti organizovano 3. juna u Novom Sadu.

Prethodni članak
Sledeći članak