Takmičari hokej kluba Spartak nastavljaju sa svojim redovnim aktivnostima

U subotu 09.09.2021. svoj prvi nastup u sklopu novog projekta “3 Vs 3” u Hokejaškom savezu Mađarske je imala naša selekcija U18, koja nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš. Utakmice se igraju turnirski, četiri ekipe, svako sa svakim, podeljeni u dve divizije “Istok” i “Zapad”, dok će na kraju sezone biti završni turnir sa po dve najbolje ekipe iz obe grupe. Hokejaši U18 Spartak/Kiškoroš su na prvom turniru zabeležili dve pobede (Pecs 18:0 i Tatabanya 12:2) i jedan poraz (Lizards 2:7).  Za mix ekipu, od igrača iz Subotice su nastupili: Đukanović Luka, Penava Veljko, Kiš Matej, Vučić Aleksa i Šandor David. Trener: Šandor Žolt.

Isti dan svoju utakmicu je imala i selekcija U14 u sklopu kvalifikacija za grupu A-2 u prvenstvu Mađarske, koja se igrala u Dunaujvarošu protiv ekipe Szigeti Bikak.  Ovo je bio derbi do tog momenta dve prvoplasirane ekipe u grupi, od ukupno 8 ekipa, dok samo prve dve obezbeđuju dalji nastavak prvenstva u “A-2”, a ostale nastavljaju u “B-1”. Sama utakmica je bila izuzetno zahtevna, puna lepih akcija i rezultatskog preokreta, da bi na kraju pobedu ipak odnela ekipa iz Budimpešte, posle produžetaka, ukupnim skorom 8:9 (2:1 5:4 1:3 / 0:1). Za mix ekipe Spartak/Kiškoroš od igrača iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Rac Sabo Hana, Popov Jovana, Brestovac Relja i Kujundžić Nikola . Trener: Jaramazović Zoran.

U nedelju 10.10.2021. svoj prvi turnir u sklopu šampionata Mađarske je imala selekcija U8 HK Spartak, na turniru “C” kategorije u Kiškorošu. Ova ekipa je sastavljena od veoma mladih hokejaša i hokejašica, gde je skoro polovina ekipe imala svoj sportski debi na zvaničnim takmičenjima ovog tipa. I pored toga , ekipa je pokazala maksimalnu borbenost i želju za nadmetanjem i pobedom, te su na 4 odigrane utakmice ostvarili isto toliko pobeda, uz fantastične partije golmanke našeg kluba (Katona Sanja) koja je prosto začarala svoju mrežu i zaustavila sve šuteve protivnika. Redom su padale ekipe Kiškoroš 3:0, Szolnok 10:0, KESI 6:0 i u finalu ponovo Kiškoroš 7:0. Za ekipu U8 HK Spartak na ovom dešavanju su nastupili: Katona Sanja, Brestovac Tara, Kovač Mark, Vidaković Aleksa, Marko Mateo, Vojnak Filip, Glogovac Momčilo, Kesejić Matej, Milovanović Lav, Čanji Akoš i Čanji David. Treneri: Kojić Miloš, Kovač Norbert.

Selekcija U10 HK Spartak je isti dan imala turnir “Liga Budućih Šampiona” u Beogradu, pod organizacijom SHLS, gde su odigrali ukupno 5 utakmica i ostvarili zaista odlične rezultate sa 4 pobede i 1 porazom (Partizan U8 9:0, Red Team 9:0, Crvena Zvezda 7:1, Partizan 0:3, Marbo 4:2). Dečaci i devojčice u plavo-belom dresu su pokazali ogromnu hrabrost i zavidno hokejaško znanje za svoj uzrast, ispoštovali su veliki deo dogovora iz svlačionice i rezultat se pokazao.   Za HK Spartak U10 na ovom turniru su nastupili: Rajković Marjan, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Maravić Stefan, Mandić Petar, Tikvicki David, Rajković Marin, Mandić Marta, Tikvicki Martina i Kopunović Oleg. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U16 je u sklopu kvalifikacija za “A-2” u prvenstvu Mađarske, nastupila u fuziji sa HC Kiškoroš na utakmici u Szekszardu protiv domaćeg sastava i zabeležila treću  uzastopnu pobedu, čime su produžili svoju šansu za osvajanjem prvog mesta u grupi od osam ekipa, jer samo to mesto vodi u viši rang u nastavku šampionata.

Spartak/Kiškoroš – Szekszard 13:4 (5:0 3:3 5:1)

Za mix ekipu su nastupili: Josić Todor, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Pećerić Slaven, Agić Miloš, Stafeev Semen, Radović Tamara i Radović Jana. Trener:  Jaramazović Zoran.     

Interesantan detalj, koji se može gledati sa obe strane medalje, jeste da sva ova deca igraju na turnirima i utakmicama u zvaničnim takmičenjima u Srbiji i u Mađarskoj, nastupaju protiv klubova koji imaju led i po 12 meseci godišnje, dok mi treniramo “na suvom” i čekamo, tj nadamo se ledu u Subotici tek u decembru, januaru i februaru, a do tada putujemo po 150-200km južno ili severno kako bi odradili treninge na ledu makar 1 x nedeljno i kako bi što kvalitetnije i dostojnije reprezentovali svoj klub, svoj grad, svoju državu. Malo to sve i nije toliko logično.   

U prilogu vam šaljem i slike sa svih ovih dešavanja,   a već narednog vikenda svoje nastupe u prvenstvu Mađarske će imati selekcije U12 U14 i U16, dok ženska seniorska hokejaška reprezentacija Srbije putuje u Sarajevo na turnir “4 nacije” gde će ukrstiti palice sa reprezentacijama BIH, Hrvatske i Bugarske, a u sastavu naše ekipe će sigurno biti i nekoliko subotičanki.