петак , 22 октобра 2021
Naslovna / Sport / Uspešne sve selekcije kluba proteklog vikenda

Uspešne sve selekcije kluba proteklog vikenda

ЖФК Спартак – ЖФК Машинац 3 : 0

Спартак је брзо дошао до гола предности након прекршаја Мендезове над Живаном Ступар, на самој ивици шестаестерца. Виолета Словић је извела слободан ударац. Снажно је шутирала изнад живог зида, а лопта је неодбрањиво завршила под пречком. После примљеног гола Машинац је заиграо знато офанзивније, преузео иницијативу и потиснуо домаће фудбалерке у одбрану. Али доминација није дуго трајала. У 23. минути, након асистенције Алисе Куси, поентирала је Тијана Филиповић за 2:0. Однос снага на терену је био уједначен, а утакмица динамична и занимљива.

У почетку другог полувремена Живана Ступар шаље добар завршни пас до Тијане Филиповић. Виртуозу са лоптом као што је Тијана Филиповић није било тешко да поентира. Трећи гол је био поприличан шок за гостујућу екипу која од тог момента испољава већу жељу да сачува сопствену мрежу него да угрози мрежу домаћина. Спартак преузима доминацију над тереном, а игра губи почетну дозу динамичности и неизвесности. Спартак је имао неколико изгледних прилика да промени резултат, али их није искористио. Највећу шансу имала је Џазмин Џекмон у 63. минути, али је лопту са саме гол линије у последњем тренутку очистила Александра Ђорђевић.

Након утакмице Борис Арсић је рекао да је у целини задовољан игром својих изабраница, али да није задовољан њиховом ефикасношћу.

Јединство – Спартак доо 1 : 4

Голом Нађе Увалин у 5. минути игре, Спартак је дошао до гола предности. Једанаест минута касније Маша Џунић је поравнала резултат на 1:1. У 23. минути Анђела Маљан повисује на 1:2 и тим резултатом се отишло на одмор.

У другом полувремену тренер Голубица, Габриел Миковић, у игру је увео Анђелу Марковић у 62. минути, која је само три минута касније успела да повиси резултат на 1:3.
И поред тога што је Спартак био доминантнија екипа, чинило се као да су временски услови утицали на обе екипе да буду задовољне постигнутим резултатом. Још само да се утакмица заврши. Чекајући крај оба тренера врше пар тактичких измена. Међутим, Марија Рајић је голом у 86. минути показала да ништа није готово док судија не одсвира крај. Коначан скор 1:4 за Спартак д.о.о.

Спартак – Праве даме 4 : 0

Девојчице из Нових Бановаца показале су завидну борбеност и фудбалско знање, а ни мотивација им није недостајала. Пар (пре)брзих офанзивних играчица приморало је стручни штаб домаћина да направи тактичку измену позиција у првом полувремену, како би брзоноге држао подаље од свог гола. Благу теренску предност Спартака искористила је Тамара Ивковић Ивандекић и уписала се у листу стрелаца у 20. минути.

У другом полувремену Голубице жешће притискају гол Дамица, али оне грчевито бране приступ свом голу, па се Голубице све чешће одлучују за шутеве са дистанце. У 55 минути Тамара Ивковић Ивандекић погађа мрежу гошћи са ивице шеснаестерца. Спартак је повео са 2:0. На 3:0 повисила је Ксенија Мандић лукавим шутом кроз шуму ногу, али је лопта пронашла пут до мреже. Непосредно пре судијског звиждука који означава крај утакмице, Милица Маљковић је постигла леп гол са повеће дистанце, са око 20-22 метара, за коначан скор од 4:0.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Veljko Gligorić na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu

Od 24. oktobra do 6. novembra, glavni grad naše zemlje biće domaćin Svetskog prvenstva u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *