Svečano otvaranje kompanije „B+B Sensor Solutions” d.o.o.

U Privrednoj zoni “Mali Bajmok” svečano je otvorena nemačka kompanija “B+B Sensor Solutions” d.o.o. koja trenutno zapošljava 20 radnika. Ova kompanija proizvodi i razvija termotehničke senzore, senzore vlage i ostale merne jedinice za sve vrste aplikacija. Trenutno je u naš grad iz Nemačke izmešteno odeljenje za montažu kablova. Otvaranju kompanije prisustvovali su predsednik Pokrajinske Vlade, gradonačelnik Subotice, predstavnica Ambasade Nemačke u Srbiji, kao i predstavnici gradskih, pokrajinskih i republičkih institucija.

Kompanija “B+B Sensor Solutions” d.o.o deo je nemačke kompanije B+B Termo Tehnik GmbH koja je specijalizovana za razvoj i proizvodnju senzora za temperaturu, vlažnost, pritisak i druge merne aplikacije, po narudžbi kupaca. U decembru 2018. godine predstavnici ove kompanije došli su u Srbiju kako bi procenili poslovne mogućnosti u ovoj državi. Po rečima direktora “B + B Sensor Solutions” d.o.o. Kompanije, Danijela Špehara, ovde su upoznali veoma druželjubive i ljubazne ljude, otvorene za inostrana ulaganja. Upoznali su mlade stručnjake u potrazi za poslovnim ponudama koje bi im omogućile da se razvijaju zajedno sa kompanijom. To je bio razlog njihove odluke da u prvom kvartalu ove godine ulože u, i otvore, novi pogon u Subotici.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, rekao je da je Nemačka izuzetno značajan spoljno-trgovinski partner i Regionalne privredne komore Subotica, a da je ukupna robna razmena sa Nemačkom na području Komore, u prvih 8 meseci ove godine iznosila 257 miliona dolara, što je 21,6 % od ukupne razmene i 1,7% više od one koja je ostvarena u istom periodu prošle godine. Gradonačelnik Laban se zahvalio nemačkim investitorima na poverenju koje pokazuju ulaganjem u našu zemlju i naš grad i istakao da u Subotici i ova godina protiče u znaku jačanja privredne saradnje sa kompanijama iz Nemačke. Jačanje regionalne i međunarodne saradnje i stvaranje povoljnog ambijenta za razvoj privrede i konkurentnosti jedan je od primarnik ciljeva i subotičke lokalne samouprave, rekao je Laban.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakao je da i ovde u Slobodnoj zoni i širom Vojvodine niču nove kompanije iz svih delova sveta, strane ali i mnoge domaće. Najznačajnije među njima su iz Nemačke, zemlje sa kojom sarađujemo na izuzetno visokom niovu i čija su ulaganja u našu zemlju dostigla već više od 1,4 milijarde evra.

Otvaranju kompanije “B + B Sensor Solutions” d.o.o između ostalih, prisustvovala je i prva sekretarka i šefica odseka za ekonomsku saradnju Ambasade Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Leoni Rajmers koja je poručila da ova kompanija postaje jedna od 400 nemačkih kompanija koje su do sada investirale u Srbiju i koje su do sada zaposlile oko 60.000 ljudi.