Učenici OŠ „Sveti Sava“ pomažu deci oboleloj od raka

Učenici prvog i petog razreda OŠ “Sveti Sava” oganizovali su humanitarnu akciju pod nazivom “Domaćom užinom pomozimo hrabrim mališanima” i demonstrirali humanost na delu. Akcija je upriličena u cilju prikupljanja finansijske pomoći za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.
Učenici OŠ “Sveti Sava” bili su vredni, te su zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama pripremili domaće specijalitete koje su tokom današnjeg dana prodavali u školi, a sve sa ciljem da pomognu svojim vršnjacima koji vode bitku protiv opake bolesti.
Akcija je realizovana na inicijativu đaka, ali uz podršku svih zaposlenih u OŠ “Sveti Sava” koji ističu da su učenici demonstrirali humanost na delu, te dokazali da su dobro savladali jednu od najvažnijih lekcija o životu- lekciju o humanosti.
Humane đake su podržali i njihovi roditelji, koji su se rado priključili aklciji i pomogli svojoj deci da pripreme domaće specijalitete za prodaju.
Sav novac prikupljen od prodaje domaće hrane biće uplaćen NURDOR-u za izgradnju još jedne roditeljske kuće u Beogradu.
Osim u Beogradu, Roditeljska kuća postoji i u Nišu i Novom Sadu, a pravo na smeštaj u roditeljskim kućama imaju deca i roditelji dece koja se leče od raka.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime