SVEČANIM OTVARANJEM “PRVENSTVA VOJVODINE 2021” POČELE KVALIFIKACIJE ZA 13. SPORTSKU OLIMPIJADU RADNIKA VOJVODINE

Vikend za nama počeli smo i završili u duhu sporta i sportske rekreacije zaposlenih!

U subotu, 07. avgusta 2021. godine u Molu svečano je otvoreno “Prvenstvo Vojvodine 2021” koje se realizuje u okviru ciklusa 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine čiji je domaćin Opština Ada.

Svečanom otvaranju, u prelepom ambijentu OŠ “Novak Radonić” u Molu, prisustvovali su gospodin Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Zoltan Bilicki, predsednik Opštine Ada, prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza Sporta z asve Vojvodine, Goran Milić, predsednik Olimpijskog komiteta za organizaciju 13.SORV, predstavnici Saveza, Pripremnog odbora, OK 13.SORV, Regiona, takmičari kao i predstavnici medija.

Iz Regiona Severna Bačka svečanom otvaranju prusustvovali su mr.Zoran Trivunov- predsednik , gospodin Banjeglav Milan – komesar za takmičenje i čan UO, gospodin Marko Marjanušić- predsednik gradskog saveza Sporta za sve Subotice, kao i takmičari iz Subotice i Bačke Topole koji su se takmičili u subotu 7. Avgusta 2021.

Savez Sport za sve Vojvodine realizuje pokrajinsko prvenstvo u saradnji sa Opštinom Ada i Savezom samostalnih sindikata Vojvodine, a uz pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu,.

Regionalno društvo Severna Bačka učestvuje na Prvenstvu Vojvodine 2021 u svim disciplinama za muškarce ( 19 disciplina ) kao i za žene ( 10 disciplina) sa ukupno 297 prijavljenih takmčara i to 215 iz Subotice, 79 iz Bačke Topole i 3 iz Kanjiže.

Sve sportske discipline su podeljene u čitiri grupe sportova koje će se održati tokom četiri vikenda od 7 do 29 avgusta.

I grupa sportova – 7/8 avgust 2021– basket( ž), košarka (m), srednji fudbal do 40 godina( m), rukomet (m+ž), plivanje (m+ž), streljaštvo (m), pikado (m)

II grupa sportova – 14/15 avgust 2021 –futsal( m), streljaštvo (ž), bič volej( m+ mp), odbojka (ž), ndvalačenje konopcem (m), šah (m).

III grupa sportova -21/22 avgust 2021 – srednji fudbal preko 40 g. ( m), Tenis (m), odbojk a(m), stoni tenis(m+ž), kuglanje (m)

IV grupa sportova28/29 avgust 2021 – mali fudbal (m), bič volej(Ž), boćanje (m), kuglanje (ž+mp), atletika (m+ž), sportski ribolov ( m).

Prva grupa sportova 7/8 avgust 2021

basket( ž), košarka (m), srednji fudbal do 40 godina( m), rukomet (m+ž),

plivanje (m+ž), streljaštvo (m) i pikado (m)

Prvi vikend 7/8 avgust 2021. godine bio je veoma uspešan za subotičke takmičare koji su osvojili 3 zlatne medalje i 2 srebrne dok su takmičari iz Bačke Topole osvojili jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Subotičke basketašice uspele su da odbrane titulu prvaka sa 12. SORV iz 2019. godine i da se i na ovom takmičenju okite zlatom , kao i subotički košarkaši koji su na prošlom takmičenju bili vicešampioni .Takođe najsjajnijim odličjem su se okitili i mladi momci reprezentacije grada Subotice koji su se takmičili u srednjem fudbalu do 40. godina, dok su subotičke rukometašice i ovog puta završile kao vicešampionke zazuzevši drugo mesto. Subotički rukometaši su takođe na Prvenstvu Vojvodine 2021 osvojili drugo mesto.

Rezultati :

Sportska disciplina
plasmanNaziv ekipe / pojedinca
Basket žene
1.MestoVeteranke košarkašice “Spartak” Subotica
Košarka muškarci
1.MestoJP Pošte “Srbije” RJ Subotica

Srednji fudbal do 40.godina1.MestoReprezentacija grada Subotice
Rukomet žene2.MestoŽensko sportsko udruženje “Spartak” Su
Rukomet muškarci2.MestoVeterani rukometnog udruženja “Stara škola” Subotica
Streljaštvo muškarci –ekipno2.MestoReprezentacija opštine Bačka Topola
Streljaštvo muškarci –pojedinačno3. mesto
Kovač Mihalj –Reprezenatcija opštine B. Topola

4. mestoŠišak Zoltan -Reprezenatcija opštine B. Topola
Pikado muškarci ekipno4. mestoReprezentacija grada Subotice 1.

5. mestoReprezentacija grada Subotice 2.
Pikado muškarci pojedinačno5. mestoPredrag Mladenović- Reprezentacija grada Subotice 1.

6. mestoĐorđević Mladen- Reprezentacija grada Subotice 1.

7.mestoBoris Brđanin -Reprezentacija grada Subotice 1.
Plivanje mušakrci do 40– kraulUčešćeRankov Zoran – Reprezenatcija opštine B. Topola
Plivanje mušakrci preko 40. G- kraulUčešćeTrivunov Zoran – EPS Distribucija –ED Subotica

UčešćeGrković Nenad – EPS Distribucija –ED Subotica

UčešćeBranko Radičević – Reprezentacija Grada Subotice

UčešćeGaši Aziz –Reprezentacija opštine Bačka Topola
Plivanje žene preko 40. Godina-prsno4. mestoVaš Izolda -Reprezentacija opštine Bačka Topola

5. mestoHerbut Elvira – Reprezentacija opštine Bačka Topola

UčešćeRadanović Olgica – Reprezentacija Grada Subotice