Maksim do dva juniorska rekorda Subotice

Maksim Puškar (2004) dvostruki šampion Srbije na 1500 i 3000, Zamaš Čorba bronzani u kugli i kladivu

Niko u poslednjih barem 40 godina u Subotici nije istrčai ni blizu ovakve rezultate na 1500 i 3000m.

Proteklog vikenda u Kraljevu na novom atletskom stadionu po izuzetno vrelom vremenu uz snażne udare pustinjskog vetra odrżano je prvenstvo Srbije do 18 godina koje je ujedno bilo i ivalifikaciono takmičenje za prvenstvo Balkana do 18 godina.
Maksim Puškar je uprkos dva dana vreline od preko 30 celzijusa u hladu i snażnih udara vetra na apsolutno ubedljiv i dominantan način pobedio najelitnije srpske atletičare do 18 godina i u stilu velikih šampiona vodeći u obe trke sam od početka do kraja oborio dva rekorda Subotice na 1500 istrčavši ispod granice snova od 4 minuta (3.59:86) što je norma za evropsko prvenstvo do 18 godina, koje se ove godine na żalost nw odrżava zbog odustajanja organizatora zbog Korone, a na 3000m oborivši treći put ove godine juniorski rekord Subotice za preko 12 sekundi i spustivši ga na 8.39:80 čime se u obe discipline značajno pribliżii normi za svetski juniorsko prvenstvo koje se sledeće sezine održava u Cali (Kolumbija).
U obe trke Maksim je ostavio drugo plasiranog 15 sekubdi na 1500 i skoro 55 sekundi na 3000 što je konkurenciji ovako jakih trkača gotovo nečuvena razlika.
Maksimov trener Zvezdan Kalmar je uveren da bi Maksim istrčao i mnogo bolje i ispunio normu bar za jednu od ove dve discipline za evropsko ili svetsko prvenstvo da strašna vrelina i snażan vetar nisu to umnogome onemogućile.
Sledećeg vikenda Maksim će nastupiti na prvenstvu Balkana u Kraljevu i nadamo se još boljim rezultatima i šti da ne medalji.
Istog dana na istom takmičenju mladi i perspektivni bacač AK Spartak Subotica, Tamaš Čorba je u izuzetno jakoj konkurenciji u bacanju kladiva i kugle, osvetlao obraz subotičke atletike i osvojio dve bronzane medalje.Uprkos izuzetnoj vrelini Tamaš je do poslednje serije vodio borbu ali je morao da se zadovolji sa izuzetne dve bronzane medalje bacivši u kugli 13.89 a u kladivu odličnih 39.16.