Sutra repriza predstave „Kad te Bog ritne u stomak” na sceni Pozorišta „Deže Kostolanji“

Predstava „Kad te Bog ritne u stomak” po istoimenom romanu Ildiko Lovaš, a u režiji Andraša Urbana, biće reprizno izvedena sutra na sceni Pozorišta „Deže Kostolanji“. Početak predstave zakazan je za 19.30 časova.

Predstava je premijerno prikazana u Novosadskom pozorištu a potom i u Subotici u junu, te je ovom predstavom zavšena i počeće nova pozorišna sezona. Predstava prikazuje lik  subotičkog pisca, slikara, kompozitora i lekara, Geze Čata i njegov dramatičan život iz ugla ženskih likova- njegove majke, supruge i ćerke, ali i samog pisca.

Predstava je nastala po tekstu Ildiko Lovaš koja je istakla da je zahvalna reditelju Andrašu Urbanu a pre svega glumcima, što su napravili izuzetnu predstavu koja je nadmašila sva očekivanja.

U predstavi igraju Livia Banka, Gabriela Crnković, Timea Filep, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Robert Ožvar i Andrea Verebeš. Predstava je deo programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022“ i nastala je u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Pozorišta „Deže Kostolanji“.