Deca Gline u poseti Subotici u okviru projekta „Deca Tavankuta deci Gline“

Pedeset osnovaca iz Gline boravilo je u trodnevnoj poseti našem gradu i Tavankutu u okviru projekta „Deca Tavankuta deci Gline“, uz finansijsku podršku Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske.

Projekat je realizovan u Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Tavankutu, gde su se osnovci iz Gline družili sa svojim vršnjacima i učestvovali u raznim aktivnostima i radionicama. Kako kažu, grad im se dopada, a tokom posete su stekli i nova prijateljstva.

Projekat „Deca Tavankuta deci Gline“ započet je u januaru prošle godine, nakon zemljotresa koji je pogodio Glinu, kada su učenici OŠ “Matija Gubec” poslali učenicima OŠ “Glina” pisma podrške. Drugi deo projekta realizovan je iste godine, kada su osnovcima iz Gilne uručeni paketići školskog pribora. Poseta Subotici i Tavankutu deo je trećeg dela projekta, objašnjava Anita Kopilović, nastavnica OŠ „Matija Gubec“.

Naš grad i Tavankut posetilo je oko 50 učenika, a kako ističe direktorka OŠ “Glina”, Robertina Štajdohar, nadaju se da će naredne godine imati prliku da uzvrate toplo gostoprimstvo.

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske.