Sutra i prekosutra „Biofest“ na Otvorenom univerzitetu

Sutra i prekosutra biće održan Sedamnesti po redu Međunarodni festival organskih proizvoda „Biofest“, u organizaciji Udruženja „Terra’s“ i Otvorenog univerziteta.

Otvaranje manifestacije zakazano je za sutra od 11 časova u sali 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta, kada će biti održana konferencija na temu „Izgradnjom saradnje i udruživanjem znanja i resursa do razvoja organske proizvodnje za zelenu budućnost regiona“.

Ovogodišnja manifestacija u prvi plan postavlja i edukaciju organskih proizvođača putem seminara na temu značaja brendiranja i marketinga, kao i mogućnosti koje pruža uvođenje turističkog sadržaja na održivost farme pa je za četvrtak planirana studijska poseta porodičnoj vinariji „Petra“ na Paliću koja se bavi organskom proizvodnjom zasada vinove loze i „Rokinom salašu“ na Hajdukovu, kao uspešan primer razvoja agroekoetno turizma na Ludaškom jezeru.

Kako je osnovno usmerenje festivala jačanje kapaciteta organskih farmera i obezbeđivanje uslova za siguran plasman, i ove godine je predviđena izložba na kojoj će se predstaviti proizvodi iz Srbije i regiona. Izložba će biti prodajnog karaktera, a biće otvorena od 10 do 18 časova u prizemlju na drugom ulazu Otvorenog univerziteta.