Škola Sveti Sava pripremila je bogat program povodom dečije nedelje

Cela ova nedjelja posvećena je dečijoj nedelji.Škole su se potrudile da raznim programima što bolje ulepšaju samu dečiju nedelju.Ove godine slogan je Dete je dete da ga volite i razumete.

Osnovna škola Sveti Sava i ove godine prvu nedjelju oktobra meseca na razne načine obeležiće dečiju nedelju.Prvog dana obeležavanja učenici nižih razreda učestvovali su u maskembalu.Deca su pokazala veliku maštovitost kako bi imali što originalniju masku i samim tim privukli pažnju kako svojih dugara tako članova žiriji koji nisu imali ni malo lak zadatak da odaberu najbolju masku.

Učiteljice škole Sveti Sava zajedno sa svojim đacima daju sve od sebe kako bi dečija nedjelja imala što više šarenila.Dečiji maskembal u školskom dvorištu na najlepši mogući način otvorio je dečiju nedelju. I ako nije bilo lako oderediti koja je maska najlepša,po rečima žirija jer sva deca su se se potrudila za jedno sa svojim roditeljima da mi maska bude što interensatnija i nesvakidašnja. Podeljeno je nekoliko prvih mesta,jer svako se dete potrudilo i treba ga nagraditi. Učiteljica Slađana Polovina više je nego zadovoljna kako su se sami učenici pripremili za maskembal.

Kao što smo već najavili cela ova nedjelja posvećena je samoj deci.U toku današnjeg dana organizovao se prijem prvaka u dečiji savez.Za naredne dane planiran je odlazak u zološki vrt,organizovaće se i slikanje na temu dečije nedelje,biće organizovana i izrada igračaka od različitih materijala.A poslednjeg dana obeležavanja dečije nedelje biće obeležena šašavim frizurama.