Stigle zbirke zadataka za završne ispite

U osnovnim školama u Subotici počela je distribucija zbirki za završne ispite za učenike osmih razreda. Zbirke, kao i prethodnih godina sadrže 450 pitanja i ne razlikuju se mnogo u odnosu na prošlogodišnje.

Sa početkom drugogg polugodišta u svim osnovnim školama intenzirivarana je pripremna nastava za završne ispite iz srpskog jezika, matematike i kombinovaog testa. Učenici osmih razreda OŠ “Sonja Marinković” nedavno su dobili zbirke te su započeli sa rešavanjem zadataka. Kao i prethodnih godina, zbirka zadataka za završni ispit iz Srpskog jezika sadrži 450 zadataka i podeljena je na dva dela. Prvi deo zbirke podeljen je na tri nivoa.

Zbirka zadataka iz matematike takođe sadrži 450 zadataka i isto je podeljena na tri nivoa. Po rečima nastavnice matematike u OŠ “Sonja Marinković” đacima najviše glavobolje zadaje geometrija.

Osim Srpskog jezika i književnosti i matematike, učenici završenih razreda osnovnih škola polažu i kombinovani test. Svoje znanje i spremnost za polaganje završnog ispita osmaci će proveriti na probnom završnom ispitu koji će biti organizovan krajem marta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime