уторак , 5 јула 2022
Naslovna / Društvo / “Srbija i Evropska unija-Oprema za privredu”

“Srbija i Evropska unija-Oprema za privredu”

U Regionalnoj privrednoj komori predstavljen je javni poziv Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u ovoj godini. Ministarstvo privrede program sprovodi uz podršku Evropske unije, u okviru projekta “Srbija i Evropska unija-Oprema za privredu”.

Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i nove opreme za izvođenje građevinskih radova, i to u vidu bespovratne pomoći u iznosu od 25 odsto neto vrednosti opreme koja se nabavlja. Učešće privrednog subjekta je 5 odsto, a 70 odsto neto vrednosti investicije obezbeđuje preko kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga kompaniaj, koje su partneri na programu.

Ukupan budžet za sprovođenje programa iznosi blizu 3,1 milijarde dinara. Značaj programa Ministarstva privrede, prepoznala je Evropska unija koja je obezbedila sredstva iz pretpristupnih fondova u iznosu od 10 miliona evra. Ova podrška deo je šireg programa podrške čiji je cilj podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Minimalan iznos sredstava koji preduzetnici mogu dobiti u okviru programa je 500 hiljada dinara, a maksimalan iznos 5 miliona dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.