Poplave u Jasenovačkoj ulici nakon svake kiše

Svaka obilnija kiša za stanovnike Jasenovačke ulice u MZ “Novo selo” nova je muka, a poplava ih nije zaobišla ni u protekli petak kada su Suboticu pogodile padavine praćene jakim vetrom.

Nakon većih pljuskova Jasenovačka ulica pretvara se u jezero, a za stanovnike postaje gotovo nemoguća misija da izađu iz svojih domova. Snalaze se kako znaju i umeju, priča Laslo Ubori, koji u ovoj ulici živi od 1974. godine. Jedini put kojim mogu da zaobiđu vodu jeste tik uz ivicu komšijskih ograda, gde su postavili cigle i betonske ploče. Ni automobili ne mogu da prolaze preko bare, a nekolicina koja je probala završila je sa vodom u motoru i velikom materijalnom štetom, kaže Laslo.

Ana Rudić se sa suprugom u Jasenovačku ulicu doselila pre šest godina. Kako kaže, od kada nemaju crpnu stanicu, čim kiša padne nastaju poplave zbog kojih se osećaju odsečeno. Kako se voda ne povalači sama, Ana i njene komšije svaki put zovu JKP “Vodovod i kanalizacija” koja pokupi vodu.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” kažu da su upoznati sa ovim problemom ali da nabavka i postavljanje nove crpne stanice nije u njihovoj, već u nadležnosti Mesne zajednice koja je postavila i prvu crpnu stanicu. Osim toga, problem ne mogu da reše jer ulica nije deo javne kanalizacije. Kako sagovornik ističe, Jasenovačka ulica uključena je u projekat “Čista Srbija”, te će kada krene izgradnja kanalizacione mreže problem biti rešen.

Do zaključenja informativne emisije, nismo uspeli da stupimo u kontakt sa predstavnicima MZ “Novo selo” i dobijemo odgovore na pitanja, koja zanimaju i ogorčene meštane – da li su upoznati sa ovim problemom i kada će i kako on biti saniran.