Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka na Paliću

Na 26. redovnoj sednici Skupštine grada Subotice najviše polemike izazvala je tačka dnevnog reda koja se odnosila na izmenu Programa poslovanja preduzeća “Park Palić”. Opozicija je za govornicom navela da izgradnja Akva parka nije bila po propisima, dok odbornici Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke kažu da malverzacija nije bilo, te da je ovo pokušaj da se zavade koalicioni partneri.

Izmenom godišnjeg programa poslovanja preduzeća „Park Palić“ u budžet će se sliti ukupno 230 miliona dinara od Republike za nastavak izgradnje Akva parka, kao i više od 30 miliona dinara dobijenih od Pokrajine za saniranje zapuštenog Vikend naselja. Na skupštinskom zasedanju ova tačka dnevnog reda nije prošla nezapaženo. Iz redova opozicije kažu da je odluka o izgradnji akva parka doneta naprečac, te smatraju da treba ispitati dosadašnje trošenje novca za ovaj projekat.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić opovrgnuo je navode opozicije rekavši da malverzacija nije bilo, te da je izveštaj budžetske inspekcije poslat Skupštini grada, kao osnivaču, kao i rukovodstvu preduzeća “Park Palić”.

Prema rečima Janoša Nagela, predsednika odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, nedostaje još oko 500 miliona dinara za završetak izgradnje, a od trenutka obezbeđivanja potrebnih finansijskih sredstava, projekat će biti završen za manje od godinu dana.

Odbornici su usvojili i trogodišnji program energetske efikasnosti Grada, a doneta je i Odluka o osnivanju budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice.