Sprečen pokušaj krijumčarenja dva vredna motocikla

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja dva vredna motocikla skrivena u tovaru polovnog nameštaja.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je dva sata posle ponoći, na red za uobičajnu carinsku kontrolu pristigao kombi “mercedes sprinter“ domaćih registarskih oznaka.

Njime su iz Nemačke ka Bogatiću putovala dva mladića od 22 i 27 godina, koji su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave sem polovnog nameštaja i jednog bicikla koje prevoze u tovarnom delu kombija.

Međutim, kada su carinici otvorili tovar, videlo se da je nemoguće prići njegovom središnjem delu  koji je sa svih strana bio ograđen kabastim nameštajem (kauč, orman, fotelje itd.)

To je pobudilo sumnju da se možda u sredini nešto krije, pa su se carinici odlučili za dodatnu proveru specijalnim uređajem za kontrolu teško dostupnih šupljina.

Zahvaljujući tome, u sredini tovara uočeni su delovi motocikala, zbog čega je istovaren sav nameštaj i tako otkrivena dva skupocena motora marki “Kawasaki Z100R“ i “Ducati Street Fighter V4“, koje su mladići pokušali da kamufliraju polovnim nameštajem.

Kako za pomenute motocikle nisu imali nikakvu dokumentaciju, a postoji i osnovana sumnja da su ukradeni u Nemačkoj, slučaj je predat policiji u dalju nadležnost.