петак , 22 октобра 2021
Naslovna / Društvo / Škola „Ivan Milutinović“ nije primila donaciju Matematičke gimnazije

Škola „Ivan Milutinović“ nije primila donaciju Matematičke gimnazije

Matematička gimnazija iz Beograda, pokušala je da uruči danas OŠ „Ivan Milutinović“ pet računara, koje su dobili od Fondacije „Alek Kavčič. Međutim, do uručenja donacije nije došlo, jer nije imao ko da je preuzme.

Već četiri godine zaredom, Fondacija „Alek Kavčič“ donira Matematičkoj gimnaziji po 20 savremenih računara, a oni onda dosadašnje doniraju osnovnim školama, koje su pohađali njihovi učenici. Tako je danas zahvaljujući nekadašnjem učeniku OŠ „Ivan Milutinović“,Igoru Engiju, vrsnom matematičaru koji sada pohađa Matematičku gimnaziju, trebalo da bude uručena donacija u vidu 5 računara ovoj školi.

Iako je uručenje donacije dogovoreno pre dve nedelje, u poslednji čas je stiglo obaveštenje iz škole da neće primiti donaciju. Daci i profesori Matematičke gimnazije koji su sa namerom da uruče računare krenuli danas za Suboticu posle telefonskog poziva da se donacija otkazuje bili su prinuđeni da se vrate sa pola puta.

Juče su ovakve donacije uručene školama u Kragujevcu i Šapcu, a jutros školi na Novom Beogradu. Samo u Subotici nije realizovano uručenje. Iz škole „Ivan Milutinović“ nisu želeli da odgovore zašto nije primljena donacija, samo su nam rekli da je direktor na neodložnom sastanku.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kurs za fotografa od utorka na Otvorenom univerzitetu

Na Otvorenom univerzitetu Subotica, od utorka će početi “Kurs za fotografa” koji će trajati naredna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *