петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Politika / Saopštenje Gradske uprave o izdavanju poslovnog prostora Fondaciji „Kapetan Dragan”

Saopštenje Gradske uprave o izdavanju poslovnog prostora Fondaciji „Kapetan Dragan”

U vezi sa postupkom izdavanja poslovnog prostora Fondaciji „Kapetan Dragan“, povodom kog je Demokratska stranka juče održala konferenciju za novinare, oglasila Gradska uprava.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da se Fondacija 6. novembra prošle godine obratila Službi za poslovne prostore Grada sa molbom za dodelu poslovnog prostora u Ulici Maksima Gorkog 20.

Fondacija  je registrovana  u Agenciji za privredne registre pod šifrom delatnosti 9499, u  cilju „promovisanja, zaštite i unapređenja humanitarnih aktivnosti“, a Odlukom o davanju u zakup poslovnih prostora Grada propisano je, između ostalog,  da se oni mogu izuzetno dati u zakup neposrednom pogodbom u slučaju kada zakup traže domaće humanitarne organizacije, parlamentarne političke stranke, organizacije i udruženja građana iz oblasti zdravstva, kulture, nauke, prosvete, sporta, socijalne i dečije zaštite, zaštite životne sredine, pod uslovom da taj prostor ne koriste za ostvarivanje prihoda.

Komisija za poslovni prostor je na sednici održanoj 25. novembra razmatrala molbu, jednoglasno donela pozitivan zaključak i predložila gradonačelniku donošenje Rešenja o dodeli poslovnog prostora u zakup, koje je i doneto 30. novembra i na osnovu njega je zaključen Ugovor sa Fondacijom.

U saopštenju se naglašava da je predmetni poslovni prostor čak tri puta bezuspešno oglašavan radi izdavanja u zakup i da do momenta podnošenja molbe Fondacije nije bilo drugih zainteresovanih, te je Komisija gradonačelniku predložila donošenje Rešenja, uzimajući u obzir da su ispunjeni svi propisani uslovi,navodi se u saopštenju Gradske uprave.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Konferencija za štampu Stranske slobode i pravde

Stranka slobode i pravde Subotica održala je danas konferenciju za štampu, a glavna tema bila …

Jedan komentar

  1. Kako da vam verujemo da ste iskreni ,,,,,,,,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *