недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Sastanak predstavnik IT klastera i Politehničke škole

Sastanak predstavnik IT klastera i Politehničke škole

U prostorijama Politehničke škole održan je sastanak predstavnika škole i IT klastera. Tema sastanka bila je razrada saradnje ove dve ustanove budući da će đaci Politehničke škole koji pohađaju novi obrazovni profil tehničar za digitalnu grafiku i Internet oblikovanje u 3. i 4. razredu odlaziti na praksu u firme koje okuplja IT klaster.

Bogdan Jarić jedan je od 30 učenika koji pohađaju smer za tehničara za digitalni grafiku i internet oblikovanje na srpskom jeziku u Politehničkoj školi. Bogdan kaže da je zadovoljan izborom koji je napravio i da se nada da će kada završi školovanje naći posao u struci.

Politehnička škola je početkom ove godine započela saradnju sa IT klasterom na razvijanju obrazovnog profila web dizajner. Učenici koji pohađaju smer za tehničara za digitalnu grafiku i Internet oblikovanje će u firmama koje okuplja IT klaster pohađati praktičan deo nastave. Danas je u Politehničkoj školi održan sastanak predstavnika IT klastera i škole kako bi se razradili detalji saradnje.

Učenici koji pohađaju smer za web dizajnera u Politehničkoj školi, nastavu pohađaju po dualnom modelu obrazovanja što znači da će đaci imati i praktičnu nastavu. Tokom prve i druge godine školovanja đaci će nastavu pohađati u radionicama u okviru škole, dok će u trećem i četvrtom razredu na praktičnu nastavu ići u firme koje posluju u okviru IT klastera.

Smer tehničar za digitalnu grafiku i Internet oblikovanje je novi obrazovni profil u Politehničkoj školi koji je otvoren u školskoj 2018/2019. godini.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *