RTV „Yueco“ proglasila je najbolje trenere u 2021. godini

Po 23. put, sportska redakcija „Yueco“ televizije, na čelu sa urednicom Danijelom Pinter, proglasila je najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou u 2021. godini,

Najbolji trener Subotice u godini koja je za nama je Boris Arsić, šef struke Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“. Pod njegovom dirigentskom palicom popularne „golubice“ osvojile su šampionsku titulu u Super ligi Srbije i trijumfovale su i u takmičenju za nacionalni Kup, dok im je „za dlaku“ izmakao plasman u Ligu šampiona.

Nagradu za trenera sa najboljim rezultatima zavredeo je Veselin Rakočević, trener Tenis kluba „Spartak“, koji je sa ženskom ekipom osvojio titulu prvaka Srbije za U14 , dok su mlade takmičarke i takmičari, koji rade pod njegovim stručnim nadzorom, redono postizalii visoke plasmane na brojnim turnirima Teniskog saveza Srbije.

Nekoliko godina unazad Ženski vaterpolo klub „Spartak“ može se pohvaliti sa dobro organizovanim sistematskim radom sa najmlađim takmičarkama, koji je krunu uspeha doživeo plasmanom u Prvu „B“ ligu Srbije, gde Subotičanke, kao najmlađa ekipa, ne znaju za poraz i ubedljivo drže čelnu poziciju na tabeli. Zbog toga priznanje za rad sa mlađim kategorijama pripada njihovom treneru Petru Kopunoviću.

Najbolji treneri na saveznom nivou su Dejanu Savić, selektor seniorske vaterpolo reprezentacije Srbije, i Dragan Jović, strateg tekvondo selekcije naše zemlje, čiji takmičari su obradovali naciju medaljama sa letnjih olimpijskih igara, koje su održane u Tokiju.

Ove godine, specijalno priznanje u okviru tradicionalne akcije naše medijske kuće „Najbolji treneri“, namenjeno je Roksandi Atanasov, treneru zlatne karatistkinje Jovane Preković, koja se, pored Olimpijskih igara, okitila najsjajnijim odličjem i na: Prvenstvima Evrope i sveta, kao i na takmičenju Premijer lige u Lisabonu.

Neizbrisivi trag u istoriji sporta ne samo na lokalnom, već i na saveznom nivou, ostavio je nekadašnji proslavljeni jugoslovenski i srpski rvač i trener, Sreten Damnjanović, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Rvačkog kluba „Spartak“ i „Vojvođanske rvačke akademije“ u Kanjiži, što je bio i povod da mu se dodeli nagrada za istaknutog sportskog radnika.