Rekordno ostvarenje budžeta Grada za 2021. godinu!

Grad je imao istorijsko ostvarenje budžeta za 2021. godinu sa 96,86% ocenio je gradonačelnik Stevan Bakić nakon što je na današnjoj sednici Skupštine grada izglasana odluka o konsolidovanom završnom računu Grada za 2021. godinu, a sa ovom ocenom slaže se i opozicija.

Odbornici u lokalnom parlamentu danas su odlučivali o ukupno 64. tačke dnevnog reda, a prva i jedna od najvažnijih tačaka bila je donošenje Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada za 2021. godinu. Grad je tokom prošle godine raspolagao sa 7,4 milijarde dinara što je za 9,95% više u odnosu na 2020. godinu. Budžet grada je 2021. godine ostvaren u visini od 6,6 milijardi odnosno 96,86% što je okarakterisano kao istorijsko ostvarenje.

Odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara glasala je takođe za završni račun Grada za 2021. godinu iz više razloga, objašnjava predsednik ove odborničke grupe Janoš Nagel.

I opozicija u subotičkoj skupštini slaže se da je pohvalno ostvarenje budžeta Grada za 2021. godinu i glasali su za ovaj završni račun uprkos tome što novac u budžetu nije raspoređen onako kako bi oni želeli, ističe predsednik odborničke grupe “Pokret građanske Subotice”, Miroslav Milojević. Uprkos pohvalama na račun ostavrenja budžeta, Milojević postavlja pitanja vezana za dovršetak zgrade Narodnog pozorišta i Akva parka na Paliću.

Odbornici su na današnjoj sednici po prvi put odlučivali o srednjoročnim i dugoročnim planovima rada i razvoja svih 14 javnih, javno komunalnih preduzeća i doo, čiji je osnivač Grad. Srednjoročni planovi rade se za period 2022-2026. godine, a dugoročni za period 2022-2031. godine. Odbornici su doneli i Plan detaljne regulacije za prostor zapadno od Majšanskog mosta, kao i niz personalnih rešenja u školskim odborima u subotičkim školama.