Raspisan konkurs za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice

Komisija za dodelu sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice, objavila je Konkurs za dodelu sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice. Tekst konkursa dostupan je na zvaničnoj internet stranici Grada, www.subotica.rs, a rok za podnošenje prijava je 6. novembar.

Raspisan je Кonkurs za pružanje pomoći talentovanim učenicima srednjih škola i studentima, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, zatim za učestvovanje u finansiranju stručne prakse (studijskih putovanja), u toku jedne školske godine, najboljih studenata i srednjoškolaca u inostranstvu, kao i nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Fond dodeljuje sredstva za podsticanje razvoja do 100 mladih talenata godišnje. Finansijsku pomoć mogu ostvariti mladi talenti koji su državljani Republike Srbije i imaju prebivalište/boravište na teritoriji Grada Subotice, najmanje jednu godinu do dana podnošenja prijave za dodelu sredstava. Кriterijumi za dodelu finansijske pomoći su uspeh u prethodnoj godini, kao i nagrade na takmičenjima.

Bliže informacije u vezi Кonkursa mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, Trg slobode 1, 3. sprat/305, ili na telefon 024/626-928.