Radovi na biciklističkoj stazi uz istočnu obalu Palića

Na istočnoj obali jezera Palić u toku su radovi na izgradnji 1350 metara biciklističke staze, dok je na zapadnoj obali već izgrađeno oko 900 metara, a očekuje se da se do kraja jula izgradi još 475 metara staze na zapadnoj obali u okviru projekta “Ecolacus” čija je realizacija započeta je 2017. godine i finansira se iz donacije KFW banke i delom iz gradskog budžeta.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara i narodni poslanik Balint Pastor obišao je juče radove na izgradnji biciklističke staze uz istočnu obalu jezera Palić, koji se realizuju u sklopu projekta „Ecolacus“. On je podsetio da je u okviru ovog projekta koji se realizuje od kraja 2017. godine, proširena kanalizaciona mreža na Paliću u dužini od 22 km. Izgrađena je i crpna stanica kako bi otpadne vode direktno dospevale u Prečistač otpadnih voda. Kroz ovaj projekat izgrađena je i tampon zona uz obalu u širini od 20 metara, a kroz projekat je omogućeno i izlovljavanje invazivnih vrsta iz jezera Palić, podsetio je Pastor.

Kako je istakla direktorka JP “Palić Ludaš” , Marta Dobo, vremenske prilike dozvolile su nastavak izgradnje biciklističke staze na istočnoj obali Palićkog jezera. Po njenim rečima završetak radova na izgradnji biciklističke staze očekuje se do kraja marta, ako vremenski uslovi dozvole.

Odgovarajući na pitanje novinara na koji način će biti rešen problem uništavanja novoizgrađene biciklističke staze koju pojedini stanovnici Palića koriste za vožnju motornih vozila, Balint Pastor je rekao da je ovaj problem prepoznat i da se na njegovom rešavanju radi.