уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Društvo / „Arheološka upoznavalica” u Gradskom muzeju

„Arheološka upoznavalica” u Gradskom muzeju

Za mesec i po dana više od 350 mališana posetilo je izložbu Gradskog muzeja “Arheološka upoznavalica” autorki Nede Dimovski i Aniko Mihajlović. Izložba je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Grupa učenika 1. razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” danas je imala priliku da se kroz izložbu “Arheološka upoznavalica” upozna sa osnovnim pojmovima iz arheologije. Kroz improvizovane lokalitete i uz dosta rekvizita u priču o arheologiji i arheološkim lokalitetima, kao i uz pojedine predmete iz muzejskog depoa, provela je ih je kustos-arheolog Neda Dimovski. Nakon vođenja kroz izložbu, deca su bila puna utisaka.

Autorke izložbe “Arheološka upoznavalica” su kustos-arheolog Neda Dimovski i muzejski pedagog Aniko Mihajlović koje su imale želju da naprave izložbu namenjenu deci. Arheološka upoznavalica namenjena je deci predškolskog uzrasta, kao i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Nakon vođenja kroz izložbu deca imaju priliku da i sama osmisle i naprave pojedine predmete inspirisani predmetima sa kojima su imali priliku da se upoznaju kroz izložbu. Iako je prvobitno bilo predviđeno da izložba bude postavljena do 20. marta, zbog velikog interesovanja ona će biti dostupna publici i tokom aprila i maja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *