Radijatori korisnika JKP “Subotička toplana” neće ostati hladni

Subotička toplana ima zalihe mazuta koji predstavlja alternativno gorivo koje je Toplana spremna da iskoristi u slučaju da dođe do poremećaja u isporuci gasa, izjavio je za Yu eco televiziju tehnički direktor ovog preduzeća, Davor Andrašić.

Radijatori korisnika JKP “Subotička toplana” neće ostati hladni ukoliko dođe do neplaniranog prekida u isporuci prirodnog gasa, budući da ovo preduzeće ima zalihe mazuta koji predstavlja alternativno gorivo za zagrevanje sistema, rekao je tehnički direktor ovog preduzeća Davor Andrašić.

“Subotička toplana” je u avgustu ove godine izmenila Odluku o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, kako je tada objašnjeno zbog pravičnijeg načina obračuna toplotne energije za korisnike. Prosečna cena grejanja za korisnike “Toplane” je 80 dinara po kvadratnom metru, a iz rukovodstva ovog preduzeća kažu da se za narednu godinu ne planira povećanje cene grejanja.

U toku ove grejne sezone nije bilo havarija koje bi izazvale zastoj u grejanju, a po rečima tehničkog direktora “Toplane” već deceniju i po preduzeće nije imalo takve probleme i kvarove koje bi izazvali zastoj u grejanju.